Cursus Nascholing

Docentendag Duits (RU), 12 november 2020

Op donderdag 12 november vindt aan de Radboud Universiteit de online Docentendag Duits plaats. Het thema is dit jaar: Landeskunde und Kultur.

Hoewel Landeskunde en (inter)cultureel leren vaste onderdelen zijn van het vak Duits, is er niet altijd de tijd en ruimte in het curriculum om hier voldoende aandacht aan te besteden. Veel leraren betreuren dit omdat zij cultuuronderwijs beschouwen als één van de belangrijkste onderdelen van het vak. Tijdens deze docentendag bespreken we wat Landes- und Kulturkunde in het vreemde talenonderwijs eigenlijk betekent en welke didactische- en methodische concepten en voorbeelden van goede lesideeën er bestaan voor de implementatie ervan.

Workshops

Het programma bestaat uit workshops van Tina Konrad, Pia Awater, Camille Etienne Rose (Universiteit Duisburg-Essen) en Marjon Tammega-Helmantel (SLO). Tijdens de workshop van Paul Sars (Radboud Universiteit) behandelen we het lesmateriaal dat hij samen met Sabine Jentges (RU) en VO-docenten heeft ontwikkeld rondom het gedicht ‘Todesfuge’ van Paul Celan. Ter voorbereiding op de docentendag kunt u het werkschrift kosteloos bestellen via de website www.celan.nl.

Aanmelden

Deelname is gratis, maar u dient zich vooraf aan te melden via het inschrijfformulier. Aanmelden kan tot en met 10 november. U ontvangt op 12 november een link waarmee u kunt inloggen (via Zoom).

Organiseerd door het Radboud Pre-University College of Society en de Faculteit der Letteren.