Landelijke LIO-dag 2018

In samenwerking met de universitaire lerarenopleidingen organiseert het Meesterschapsteam MVT dit jaar de Landelijke LIO-dag MVT. De LIO-dagen zijn hét moment om vakgenoten van andere universiteiten te ontmoeten en samen inspiratie op te doen over het onderwijs van morgen. Hieronder vind je de belangrijkste informatie en de uitnodiging om je te registreren.

Datum en locatie

De LIO-dag vindt plaats op 26 maart op de Uithof in Utrecht. Een plannetje en routebeschrijving krijg je per mail toegestuurd op 20 maart.

Programma: opzet

Het programma bestaat uit twee workshopsrondes (één taaloverstijgend en één taalspecifiek), een keynote lecture en een goede praktijkenmarkt. De dag is als volgt ingedeeld:

11.15-11.30: Welkom
11.30-12.45: Workshopronde 1 (taaloverstijgend)
12.45-14.00: Lunch
14.00-15.00: Keynote lecture
15.15-16.15: Studenten Duits, Frans, Spaans: Workshopronde 2 (taalspecifiek)
                      Studenten Engels: Goede Praktijkenmarkt
16.15-17.15: Studenten Duits, Frans, Spaans: Goede Praktijkenmarkt
                      Studenten Engels: Workshopronde 2 (taalspecifiek)
17.15-…        Borrel

Het centrale gebouw voor alle activiteiten is RUPPERT. De exacte lokalen hangen af van het aantal deelnemers per workshop. Een overzichtje hiervan krijg je in de mailing van 20 maart.

Programma: registratie workshoprondes

Voor elke workshopronde kan je je telkens registreren voor één workshop (vergeet je niet te registreren ook als je maar één keuze hebt). Hieronder volgt een overzicht. Via de links kan je meer over de workshops te weten komen en kan je je ook registreren. De inschrijving is open van 5 maart ‘s middags tot 16 maart middernacht. Mocht je tegen problemen aanlopen, neem dan even contact op met Bert Le Bruyn (b.s.w.lebruyn@uu.nl).

Workshopronde 1 Taaloverstijgend

Workshopronde 2 Taalspecifiek

Spaans Dingena Blankenstein Leren spreken: Hoe doe je dat?
Frans Joke Rentrop En dialogue avec les jeunes sur la littérature
Duits Wilma Kruithof Landeskunde im Deutschunterricht 
Hermine de Knijff Spreekvaardigheid: leerlingen leren presenteren in de doeltaal
Engels Janneke Geursen Perspectives on poetry
Joyce Haisma Personalized EFL: You GO!
Kristina Goodnight & Irene de Kleyn Drama in the Classroom
Jacob de Ruiter & Simone Groeneveld 15 Grammatical Reasons Why
Frederike Westera en Chris Veldwijk De interculturele competentie in de Engelse les

Programma: Keynote

De Keynote lecture wordt dit jaar verzorgd door Anna Kaal (VU). Titel en abstract volgen in de mailing van 20 maart en zullen ook hier worden toegevoegd.

Programma: Goede Praktijkenmarkt

Tijdens de Praktijkenmarkt leer je de vakcollega’s van andere opleiding beter kennen en wissel je interessante en leuke onderwijsideeën uit. Dat betekent dat je zelf iets moet meenemen: in kleine groepen is het geven en nemen! Het gaat om opdrachten, werkwijzen of thema’s. Het kan iets zijn dat je zelf in de les gebruikt hebt en waarover je enthousiast bent, maar het kan ook materiaal zijn van je vakcoach of iets dat je op internet hebt gevonden.

Neem je materiaal mee en zorg voor een aantal kopieën die je aan je collega’s kunt uitdelen. Aan het eind van de dag gaat hopelijk iedereen met veel nieuwe interessante ideeën naar huis.

Programma: Catering

In de ochtend voorzien we koffie en thee en op het einde van de dag een borrel. Lunch kan je nemen op eigen initiatief. Een overzicht van de mogelijkheden krijg je in de mailing van 20 maart. Als je wil kan je je hier al wel opgeven zodat we een plekje voor jou reserveren in het universiteitsrestaurant (Sodexo).