Agenda

23 september 2019
Grafschafter Museum in Moers

Binationale basisschoolconferentie buurtaalonderwijs

Beste collega,

Biedt uw basisschool Duits als vreemde taal aan of is uw school geïnteresseerd in vroeg vreemdetalenonderwijs? Bent u benieuwd naar de huidige stand van buurtaalonderwijs in de Duits-Nederlandse grensregio of wat voor lesmateriaal hiervoor beschikbaar is? Dan nodigen wij u van harte uit voor onze binationale basisschoolconferentie op 23 september 2019 in het Grafschafter Museum in Moers.

Wij stellen ons even aan u voor: Wij zijn het team van het INTERREG-project Nachbarsprache & buurcultuur en wij organiseren op dit moment uitwisselingen tussen Duitse en Nederlandse middelbare scholen. Voor een vervolgproject willen wij onze doelgroep uitbreiden en zowel middelbare scholen als ook basisscholen bij het project betrekken, omdat uitwisselingen en het begrijpen en spreken van de buurtaal natuurlijk niet alleen interessant is voor middelbare scholieren.

Tijdens de conferentie op 23 september 2019 worden ervaringen uitgewisseld over het vroege vreemdetalenonderwijs en leerlingenuitwisselingen. Bovendien worden er in drie rondes zes verschillende workshops aangeboden. Deelname is gratis, maar er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wij verzoeken u daarom om zich bij interesse zo snel mogelijk aan te melden. Aanmelden kan via: https://www.ru.nl/nachbarsprache-nl/vm/aanmelding-evenement-buurtalen/

Wilt u meer informatie over de basisschoolconferentie of bent u nieuwsgierig naar de inhoud van de workshops? Op https://www.ru.nl/nachbarsprache-nl/nieuws-events/agenda-evenementen/23-september-2019-buurtalen-basisschool-ideeen/ vindt u meer informatie over het programma.

Wij hopen u op 23 september 2019 te mogen verwelkomen in het Grafschafter Museum in Moers.

Met vriendelijke groet, Namens het team van Nachbarsprache & Buurcultuur, Laura Holtland