Moderne Vreemde Talen

Vacature student-assistent Taalwijs

Het team van taalwijs.nu  – een informatieve website over onderwijs in en onderzoek naar Moderne Vreemde Talen – is op zoek naar een student-assistent voor het collegejaar 2024-2025.

Taalwijs is een initiatief van het Meesterschapsteam Moderne Vreemde Talen en wil de vernieuwing van het vreemdetalenonderwijs ondersteunen. Dit doen we onder meer via het uitgeven van de maandelijkse MVT-nieuwsbrief voor talendocenten en andere geïnteresseerden. De nieuwsbrief wordt deels gevuld met originele content die ook een plek krijgt op de website van Taalwijs, namelijk interviews en blogbijdragen.

Ter ondersteuning hiervoor zoeken wij een student-assistent die actief bijdraagt aan het verzamelen en redigeren van bijdragen voor de website en nieuwsbrief. Je coördineert de redactionele werkzaamheden, neemt samen met een redactielid interviews af en weet die om te zetten in aansprekende teksten. Je beheert de website en de social media accounts van Taalwijs.

Voor deze functie zoeken wij een gevorderde student van een universitaire talen- of lerarenopleiding (B3 of Master). Studenten die affiniteit hebben met talenonderwijs of onderzoek op het gebied van taalverwerving en meertaligheid genieten de voorkeur.

Taken:
Bijhouden van de website, LinkedInpagina, Instagramaccount en e-mail van Taalwijs
Ondersteunen van de redactie bij het maken van de contentplanning, het afnemen en uitwerken van interviews, en het redigeren van de nieuwsbrief en blogs

Benodigde eigenschappen:
Creatief, proactief, consciëntieus, sociaal, georganiseerd, zelfstandig
Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
Ervaring met WordPress, Instagram en LinkedIn is een pre.

Omvang van de functie: gemiddeld 4 uur per week. Over het algemeen is deze tijd zelf in te delen.

Ingangsdatum: 1 september 2024, voor de duur van 1 jaar

Heb je belangstelling? Stuur een motivatie en kort CV aan mvt-nieuwsbrief@outlook.com. Je kunt tot 1 juli 2024 reageren op deze vacature.