Moderne Vreemde Talen

Maaike Koffeman wordt benoemd tot Chevalier dans l’ordre des Palmes académiques

Het Meesterschapsteam MVT feliciteert Maaike met haar (aanstaande) benoeming tot Chevalier dans l’ordre des Palmes académiques en kijkt ernaar uit om een echte Chevalier in haar midden te hebben!

Maaike Koffeman
[de onderstaande tekst is een korte samenvatting van het persbericht op de website van de Radboud Universiteit, de bovenstaande foto is overgenomen uit hetzelfde bericht]

Maaike Koffeman wordt benoemd tot Chevalier dans l’ordre des Palmes académiques, een prachtige erkenning en bekroning voor haar inzet voor het behoud van de Franse taal in Nederland. Zij stond mee aan de wieg van het Kenniscentrum Frankrijk-Nederland dat ze heeft laten uitgroeien tot het landelijk netwerk Platform Frans, waar ze voorzitter van is. Onder de vlag van het Nationaal Platform Frans ontwikkelde zij een landelijke campagne voor de universitaire talenstudies en als lid van het Meesterschapsteam MVT draagt ze actief bij aan de vakvernieuwing in het voortgezet onderwijs. Ondertussen voert ze met de Visiegroep Buurtalen een actieve lobby bij OCW en bij het grote publiek om het belang van Frans en Duits te verdedigen, onder andere door het publiceren van een manifest. Daarnaast liet Koffeman de laatste jaren diverse keren haar stem horen in de media, om ook daar het belang van goed taalonderwijs – met de nadruk op zowel Frans als Duits – te benadrukken. Zo is ze een boegbeeld geworden voor het taalonderwijs.